Pro Doctor Babor


De NIEUWE lijn DOCTOR BABOR PRO: Een lijn gemaakt door experts, voor experts.
Doctor babor pro is de eerste huidverzorging die zo hoog werkzaam is, dat ze uitsluitend verkrijgbaar is via speciaal opgeleide experts.

Wat deed Babor om deze lijn mogelijk te maken?

Om deze baanbrekende resultaten mogelijk te maken, heeft de afdeling onderzoek van Babor internationale expertise verzameld. Twee jaar lang staken huidverzorgingsexperts uit meer dan 70 landen de koppen bij elkaar tijdens workshops om uit te dokteren waaraan professionele huidverzorging moet voldoen. Toen de verzorging uiteindelijk naar het labo vertrok, was één ding zeker: deze moet extreem goed werken. En wel snel en zichtbaar. Voor de afdeling onderzoek van Babor die kan steunen op meer dan 60 jaar expertise, eigenlijk niks nieuws. Wat echter wél nieuw is, is de nog hogere precisie en het grotere doordringingsvermogen waar wij als professionals naar streefden.

Om exact de werking te bereiken die de professionals beoogden, nam de onderzoeksafdeling een nog diepere kijk in de huid. Want de huid is als een ijsberg: het zichtbare deel is het resultaat van de samenhang diep onder het oppervlak. En deze samenhang is perfect beïnvloedbaar. Terwijl huidverzorging zoals we die tot nu toe kenden, inzet op brede werking, wilden de experts de huid zo nauwkeurig beïnvloeden om er maximaal effect uit te halen voor die specifieke klant. Daarvoor werden factoren zoals pH-waarde, biobeschikbaarheid en chemische structuren van afzonderlijke werkstoffen bekeken en tenslotte de 9 meest werkzame ingrediënten geselecteerd. Deze werden als pure werkstoffen in 11 concentraten gebruikt. Daarnaast zorgen hooggeconcentreerde fruitzurenpeelings, activerende en kalmerende maskers en crèmes met gedeeltelijk huid-identieke lamelachtige structuren, voor de meest precieze huidverzorgingstherapie.

Doel bereikt! Na duizenden tests en proefbehandelingen, want uiteraard moet een professionele verzorging vooral in de behandeling presteren, is DOCTOR BABOR PRO het speerpunt van de professionele cosmetica.

Welke producten zitten er in ons assortiment en wat doen ze precies?

1/ Speciale producten.

“Voor gerichte activering van de huid en ter verbetering van het absorptievermogen van werkzame stoffen”

 • AHA Peeling Overnight, 50ml. Voor een frissere, gladdere huid in één nacht. Glycolzuur en perfection peptiden activeren ’s nachts de afschilfering voor een verfijnd, helder en gelijkmatig huidbeeld.
 • NIC Skin Activator, 75ml. Om de microcirculatie te activeren. Nicotinaten activeren de microcirculatie voor een goed doorbloede huid met een beter opnamevermogen en een rozige, vitale huid.
 • EGF Cream Mask, 75ml. Gladder en strakker makend masker. Speciale peptiden activeren de huideigen groeifactoren EGF en FGF voor een soepele en gladde huid die er als nieuw uitziet.

2/ Power concentrates.

“Ultiem effectieve, nauwkeurige concentraten met hoogwaardige afzonderlijke werkstoffen vullen individueel de dagelijkse beuty-routine aan als perfecte verzorgingsboosters”

 • A Retinol, 30ml. Regenereert, verfijnt, maakt glad. Stabiel retinylpalmitaat en actieve retinoïden ondersteunen een verbeterde huidstructuur, een verfijnder reliëf van de huid en een frissere uitstraling.
 • C Vitamine C, 30ml. Optimaliseert de teint en verstevigt. 20% stabiel vitamine C voor een vitale, frisse en gladde huid en een gelijkmatigere teint.
 • FR Ferulic Acid, 30ml. Beschermt en regenereert. Ferulazuur heeft een intensieve antioxidatieve werking voor een stralende, jeugdige teint.
 • CE Ceramide, 30ml. Verstevigt, beschermt en geeft structuur. Huid identieke lipiden regenereren en versterken de huidbarrière voor een gladde, gezond uitziende huid en een glad gevoel.
 • EGF Growth Factor, 30ml. Activeert, maakt glad en verstevigt. Speciale peptiden activeren de huideigen groeifactoren EGF en FGF voor een soepele en gladde huid die er als nieuw uitziet.
 • HA Hyaluronic Acid, 50ml. Hydrateert, vult op en beschermt. 4 soorten hyaluronzuur zorgen voor een intensief gehydrateerde en gladde huid.
 • AG Microsilver, 30ml. Antimicrobieel, beschermt en verstevigt. Microsilver en neuroxyl gaan irritaties en oppervlakkige ontstekingen tegen en zorgen voor een gekalmeerd en gelijkmatig huidbeeld.
 • BG Beta glucan, 30ml. Kalmeert, verstevigt en brengt balans. Bioactieve polysacharide voor meer weerstand en immunkracht, directe kalmering en een ontspannen gevoel.
 • BA Boswellia, 30ml. Anti-irritatie, kalmeert en versterkt. Het wierookextract heeft een regeneratieve en anti-irriterende werking voor een gekalmeerde, gelijkmatige huid.

 

Ultieme crème experten

 • EGF & Collageen crème. Verstevigt, versterkt en werkt anti rimpel. EGF en FGF activerende peptiden ondersteunen de huidvernieuwing en de synthese van collageen voor een gladdere en strakkere huid.
 • PM Phyto moss crème. Vitalisering en hydratatie. Een versterkte, gehydrateerde en frisse huid met een innovatieve combinatie van de werkstoffen bestaande uit mosextract en meervoudig hyaluronzuur.
 • LMS Lipid crème (lichtere textuur) en CE Ceramide crème (rijkere textuur). Direct glad en versterking. 6 huididentieke lipiden en ceramiden in lamellaire structuur herstellen onmiddellijk de huidbarrière en zorgen voor een versterkte, egale en extreem gladde huid.

4 gloednieuwe verzorgingen in het instituut

 • TheraPRO Peel behandeling. Deze behandeling is goed voor huidvernieuwing en een gladde huid. Dit is een fruitzuurbehandeling waarbij de intensiteit van het fruitzuur wordt aangepast aan jouw huidtype. Voor een maximale huidvernieuwing zonder down-time met een stralend frisse huid, al na de eerste behandeling. Bijzonderheid: AHA zuren van verschillende sterkten tot 30% en pH 2,7.
 • TheraPro CE behandeling. Deze behandeling zorgt voor een stabilisering van de huidbarrière met direct effect. Intensieve opbouw van ceramiden voor een gezond uitziende teint en om de huid gericht te verstevigen en glad te maken. Ideaal na een TheraPro Peel kuur. Bijzonderheid: crème met 6 huidgerelateerde lipiden en ceramiden.
 • TheraPro EGF behandeling. Deze behandeling geeft structuur aan de huid en maakt de huid glad. Strakker makende anti-aging behandeling. Vult op, maakt glad en verstevigt. Ideaal na een TheraPro Peel kuur.
 • TheraPro C behandeling. Deze behandeling zorgt voor stevigheid en een gelijkmatige teint. Een vitale frisse en gladde huid bij een doffe en onregelmatige teint.

Zoals jullie lezen is dit een mooie, nieuwe parel in ons assortiment.

Bij verdere vragen, kom gerust langs in de winkel

.